Ρολάκια Κοτόπουλου Με Σπανάκι Και Κασέρι

Ρολάκια Κοτόπουλου Με Σπανάκι Και Κασέρι

 

4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα στη μέση κατά μήκος
1/2 κιλό σπανάκι πλυμένο
4 φέτες προσούτο κομμένες στη μέση
8 μπαστουνάκια κασέρι
1/2 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
Χυμό 1 λεμονιού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι


Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει και ρίχνετε το σπανάκι. Τα αφήνετε για 1΄και βγάζετε με μία τρυπητή κουτάλα σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και πάγο

Στραγγίζετε καλά το σπανάκι και σε ένα μικρό μπολ το ανακατεύετε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Ανοίγετε τα φιλέτα επίπεδα στον πάγκο εργασίας και τα χτυπάτε ελαφρά βάζοντας ένα κομμάι διάφανη μεμβράνη ή καθαρή πλαστική σακούλα από πάνω για να ανοίξουν λίγο.

Τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και απλώνετε 1 φέτα προσούτο με ένα μπαστουνάκι κασέρι σε κάθε φιλέτο.

Συνεχίζετε με μια στρώση σπανάκι. Ξεκινώντα από το στενότερο μέρος του φιλέτου, τυλίγετε φτιάχνοντας ένα ρολό και το κλείνετε με μια οδοντογλυφίδα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε σε υψηλή θερμοκρασία 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Βάζετε τα ρολά κοτόπουλου και τα τηγανίζετε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν

Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου και το χυμό λεμονιού

Μόλις αρχίσουν να βράζουν χαμηλώνετε γη θερμοκρασία στο μισό, σκεπάζετε με καπάκι και σιγοβράζετε για 4 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν εντελώς

Βγάζετε τα ρολά σε ένα πιάτο

Ανεβάζετε τη θερμοκρασία και μαγειρεύετε για 5΄περίπου τη σάλτσα που έμεινε στο τηγάνι, μέχρι να μειωθεί στα 2/3 ενός φλιτζανιού και περιχύνετε τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Τραγανά πιτάκια με κιμά