Σαλάτα με Πλιγούρι και Φέτα

Υλικά (για 4-6 άτομα)

1 1/2 φλ. πλιγούρι
1 1/4 φλ. βραστό νερό
1 κόκκινη πιπεριά, ψημένη και ξεφλουδισμένη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμός λεμόνι
3 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 αγγούρι, χοντροκομμένο
2 φλ. φέτα, θρυμματισμένη
Lime σε φετούλες
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
01. Βάζετε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το βραστό νερό και το αφήνετε να μουλιάσει για 30 λεπτά, ανακατεύοντας με ένα πιρούνι, μέχρι να απορροφήσει τελείως το νερό.
02. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.
03. Ρίχνετε το μείγμα στο πλιγούρι, προσθέτετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά.
04. Κατόπιν ρίχνετε και τα υπόλοιπα υλικά, το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο για να κρυώσει.
05. Γαρνίρετε με τις φετούλες lime και σερβίρετε.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ