Πατατοσαλάτα Με Γαρίδες Και Σαφράν

16 μέτριες γαρίδες
450 γραμμ. πατάτες κομμένες στα δύο
200 γραμμ. τρυφερή ρόκα
1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένη
1 chilli χωρίς σπόρους ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ. σαφράν σε κλωστές
θρυμματισμένο
1 κ.γ. ψιλοκομμένη φλούδα lime
1/4 φλιτζ. χυμό lime
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση

01. Ξεφλουδίζετε τις γαρίδες, αφήνοντας τις ουρές τους.

02. Ρίχνετε δύο κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και ροδίζετε τις πατάτες.

03. Μεταφέρετε σε ταψί και ανακατεύετε με το σαφράν, λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

04. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τις γαρίδες με το σκόρδο, το chili, τη
φλούδα lime και ένα κ.σ. λάδι.

05. Ζεσταίνετε ένα μαγειρικό σκεύος σε μέτρια φωτιά και ψήνετε τις γαρίδες για δύο λεπτά από κάθε πλευρά.

06. Σε ένα μικρό βαζάκι ανακινείτε το χυμό lime και το υπόλοιπο λάδι, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

07. Τοποθετείτε τις πατάτες σε ένα πιάτο, από πάνω τη ρόκα και τις γαρίδες και
περιχύνετε με τη σος


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες