Σολομός Με Σάλτσα Κρασιού Και Βανίλιας

2 φιλέτα σολομού
2 μικρά ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φασόλι βανίλιας
1 σφηνάκι ξηρή σαμπάνια
1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
Nouvelle 15%
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

01. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Αλατοπιπερώνετε το σολομό.
Ρίχνετε στο τηγάνι 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτετε το ψάρι.
02. Τηγανίζετε για 3 λεπτά την κάθε πλευρά.
03. Μεταφέρετε το ψάρι σε μια πιατέλα και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστό.
04. Βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και ρίχνετε τα κρεμμύδια για 2΄ μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτετε τη σαμπάνια και βράζετε μέχρι να μείνει το μισό υγρό.
05. Ανοίγετε το φασόλι βανίλιας και ξύνετε τους κόκκους μέσα στο μείγμα της σαμπάνιας.
06. Προσθέτετε την κρέμα Nouvelle 15% και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία. Σιγοβράζετε για 5΄.
07. Σερβίρετε το σολομό, περιχύνοντας με τη σάλτσα.
08. Ιδανικά, συνοδεύεται με βραστά λαχανικά.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες