Ριζότο Με Σπανάκι

1 ½ φλιτζ. ρύζι Arborio

300 γραμμ. φρέσκο σπανάκι

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στη μέση

1 κ.σ. καρύδια καθαρισμένα

4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

4 κ.σ. άνηθο

1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη

1 φύλλο δάφνης

1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί

Χυμός από δύο λεμόνια

7 φλιτζ. ζεστό ζωμό κοτόπουλου

3 κ.σ. βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση



01. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνετε το σπανάκι για ένα λεπτό και το βγάζετε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και πάγο.



02. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία ρίχνετε το ελαιόλαδο,προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα

σοτάρετε για τρία λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε.



03. Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε για 1 λεπτό μέχρι να εξατμιστεί. Προσθέτετε 1/4 φλιτζανιού από το ζωμό και το σπανάκι, ανακατεύοντας συνέχεια. Συνεχίζετε περίπου για 10 λεπτά και ρίχνετε και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Μετά από 8’ το ρύζι θα είναι έτοιμο. Ρίχνετε μία τελευταία κουταλιά ζωμού.



04. Βγάζετε το ριζότο από τη φωτιά. Αφαιρείτε τα κρεμμύδια και τη δάφνη και προσθέτετε το βούτυρο, το χυμό λεμονιού, το τυρί, αλάτι και πιπέρι.



05. Σερβίρετε όσο είναι ζεστό πασπαλίζοντας με σπασμένα καρύδια και μία κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι από πάνω.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ