Τάρτα Με Χαλούμι Και Κοτόπουλο

100 γραμμ. χαλούμι τριμμένο
170 γραμμ. κοτόπουλο φιλέτο
Ρίγανη
Θυμάρι
Κόκκινη πιπεριά
90 γραμμ. κρέμα γάλακτος
2 κρόκους αυγού
Λίγο ελαιόλαδο

Για τη ζύμη
280 γραμμ. αλεύρι σκληρό
110 γραμμ. βούτυρο φρέσκο
2 κρόκους αυγού
30 γραμμ. νερό κρύο
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Σε μια μπασίνα ρίχνετε το αλεύρι με λίγο αλάτι, προσθέτετε το βούτυρο και ζυμώνετε, έτσι
ώστε να σχηματιστεί μια ζύμη.

Στη συνέχεια προσθέτετε το αυγό, το νερό και ζυμώνετε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Την αφήνετε στο ψυγείο για μία ώρα τουλάχιστον.

Στο μεταξύ ρίχνετε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο το κοτόπουλο ψιλοκομμένο, προσθέτοντας την πιπεριά, ρίγανη και θυμάρι. Τα αφήνετε να ψηθούν σε πολύ σιγανή φωτιά. Τα ανακατεύετε μερικές φορές και προσέχετε να μην τσιγαριστούν ή καούν (πρέπει να μαγειρευτούν αργά).

Σε ένα μπολ βάζετε το χαλούμι, το κοτόπουλο που έχετε ψήσει, την κρέμα και τους κρόκους για να κάνετε το μείγμα για την τάρτα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C.

Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, χρησιμοποιείτε μια αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγετε σε φύλλο. Βάζετε το φύλλο σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, τρυπάτε πολλές φορές τη βάση με ένα πιρούνι, βάζετε μια μεμβράνη, γεμίζετε με ρύζι ή φασόλια και ψήνετε τη βάση για 8-10΄περίπου.

Αφαιρείτε τη μεμβράνη με το ρύζι, ψήνετε για 5΄ακόμα και βγάζετε το ταψί από το φούρνο. Απλώνετε στη βάση της τάρτας τη γέμιση και ψήνετε στους 160°C για 40΄περίπου.

Σερβίρεται ζεστή με μπρινουάζ αχλαδιού και glaze μαυροδάφνης.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες