Σπαγγέτι Με Φρέσκες Πεταλίδες

1 πακέτο σπαγγετίνι
80 πεταλίδες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ντομάτα
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
0,5 ποτήρι λευκό κρασί
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις πεταλίδες με ένα μαχαίρι, αφαιρώντας το κέλυφος. Τις τοποθετείτε μέσα σε ελαιόλαδο,
στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο πουρέ σκόρδου.

Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό στο μισό χρόνο απ’ όσον αναγράφεται.

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε λίγο φρέσκο κρεμμύδι, προσθέτετε τις πεταλίδες, όχι σε δυνατή φωτιά, σβήνετε με λευκό κρασί
και προσθέτετε τα μακαρόνια, μαϊντανό, φρέσκο πιπέρι, ζωμό θαλασσινών (από κόκαλα ψαριού – εάν δεν έχετε
ζωμό προσθέτετε νερό από αυτό που βράσατε τα μακαρόνια).

Αφήνετε μέχρι να τραβήξει τα πιο πολλά υγρά, άλλα να μη στεγνώσει. Συνοδεύεται υπέροχα με Ασύρτικο Σαντορίνης.

Στήσιμο πιάτου
Σερβίρετε προσθέτοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγη φρέσκια ντομάτα.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Τραγανά πιτάκια με κιμά