Ψαρονέφρι γεμιστό με φιστίκια και παρμεζάνα

Υλικά
1 μεγάλο ψαρονέφρι
2 κομμάτια παρμεζάνα
50 γραμμ. φιστίκια
Αλάτι, πιπέρι

Συνοδεύεται με πουρέ γλυκοπατάτας:
2 γλυκοπατάτες
1 πατάτα
2 κ.σ. βούτυρο
Λάδι τρούφας
Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα μουστάρδας
1/2 κούπα κρεμμύδι
1/2 κούπα σκόρδο
200 γραμμ. ζωμό κοτόπουλου
1 κ.σ. μουστάρδα σε κόκκους (ancient)
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. φρεσκοκομμένο κόλιανδρο
Λίγο κονιάκ


Εκτέλεση

Για το ψαρονέφρι
Το ανοίγετε στη μέση, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και το γεμίζετε με την παρμεζάνα και τα φιστίκια. Το ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
Βράζετε τις πατάτες και στη συνέχεια τις πολτοποιείτε. Προσθέτετε το βούτυρο, το αλάτι και το πιπέρι και αρωματίζετε τον πουρέ με λάδι τρούφας.

Για τη σάλτσα μουστάρδας
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, σβήνετε με κονιάκ και
προσθέτετε γύρω στα 200 γραμμ. ζωμό κοτόπουλου. Αφήνετε να ρεντουίρει (δηλαδή να μισοπιεί το ζωμό) και στη συνέχεια προσθέτετε μία κουταλιά γεμάτη κόκκους μουστάρδας. Στο τέλος ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και το φρέσκο κόλιανδρο. Φορμάρετε τον πουρέ σε ένα κουπάτ, τοποθετείτε από πάνω το ψαρονέφρι και περιχύνετε με τη σάλτσα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες