Σολομός Στη Σχάρα Με Δροσερή Σαλάτα Κολοκυθιών

500 γραμμ. σολομό
Αλάτι, πιπέρι

Για το ντρέσινγκ γιαουρτιού
200 γραμμ. γιαούρτι
Μερικά φύλλα δυόσμου
3 φύλλα βασιλικού
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1/2 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα κολοκυθιών
400 γραμμ. κολοκύθια λεπτοκομμένα
σε φέτες,
1 μέτριο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Μαρινάρετε στο ελαιόλαδο (μαζί με αλατοπίπερο) για 10 λεπτά το σολομό. Στη συνέχεια τον ψήνετε σε δυνατή σχάρα για 7-8 λεπτά.

Για τη σαλάτα κολοκυθιών
Κόβετε σε λεπτές φέτες τα κολοκύθια, τα στρώνετε σε ένα ταψί και τα αλατοπιπερώνετε. Στη συνέχεια τα βρέχετε με το ελαιόλαδο και τα ψήνετε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά. Παράλληλα, σοτάρετε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ανακατεύετε με τα ψημένα κολοκύθια.

Για το ντρέσινγκ γιαουρτιού
Ψιλοκόβετε το βασιλικό και το δυόσμο και τα ανακατεύετε με όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Στήσιμο του πιάτου Τοποθετείτε σαν βάση τη σαλάτα κολοκυθιού και από πάνω το σολομό. Γαρνίρετε με το ντρέσινγκ γιαουρτιού και βρέχετε με λίγο ελαιόλαδο



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ