Γαρίδες γιουβετσάκι με σαφράν

Υλικά

1 κ. μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες, με το κεφάλι
1/2 κ. κριθαράκι
8 φλιτζ. νερό
1 κ.σ, μαϊντανός
1 κ.γ. σαφράν, τριμμένο ή σε ίνες
Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
5 Κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
2 Κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 κύβος κότας
Αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2-3 παγάκια



Εκτέλεση

Βράζετε το νερό με 1 κύβο κότος σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να κοχλάσει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθέτες το σαφράν και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 2 ' ακόμα.

Ανεβάζετε λίγο τη θερμοκρασία μέχρι ο ζωμός να αρχίσει να κοχλάζει ξανά και ρίχνετε το κριθαράκι. Μαγειρεύετε για 8-10 .
ή μέχρι να γίνει al dente.

Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το βούτυρο, το μαϊντανό, 1/2 χυμό λεμονιού, 2 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. πιπέρι, 2-3 παγάκια και ανακατεύετε.

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τις γαρίδες με 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. πιπέρι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 3 κ.σ. λάδι σε μέτρια θερμοκρασία.

Ρίχνετε τις γαρίδες σε μία στρώση και τις τηγανίζετε για 2' από κάθε πλευρά. Τις ρίχνετε στο κριθαράκι και σερβίρετε.

Τίρ: Τα παγάκια διακόπτουν απότομα το μαγείρεμα στο κριθαράκι κι έτσι γίνεται σπυρωτό και δε λασπώνει.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ