Γαρίδες γιουβετσάκι με σαφράν

Υλικά

1 κ. μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες, με το κεφάλι
1/2 κ. κριθαράκι
8 φλιτζ. νερό
1 κ.σ, μαϊντανός
1 κ.γ. σαφράν, τριμμένο ή σε ίνες
Χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
5 Κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
2 Κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 κύβος κότας
Αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2-3 παγάκια



Εκτέλεση

Βράζετε το νερό με 1 κύβο κότος σε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι να κοχλάσει. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, προσθέτες το σαφράν και συνεχίζετε να σιγοβράζετε για 2 ' ακόμα.

Ανεβάζετε λίγο τη θερμοκρασία μέχρι ο ζωμός να αρχίσει να κοχλάζει ξανά και ρίχνετε το κριθαράκι. Μαγειρεύετε για 8-10 .
ή μέχρι να γίνει al dente.

Βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτετε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, το βούτυρο, το μαϊντανό, 1/2 χυμό λεμονιού, 2 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. πιπέρι, 2-3 παγάκια και ανακατεύετε.

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τις γαρίδες με 1 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. πιπέρι και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε 3 κ.σ. λάδι σε μέτρια θερμοκρασία.

Ρίχνετε τις γαρίδες σε μία στρώση και τις τηγανίζετε για 2' από κάθε πλευρά. Τις ρίχνετε στο κριθαράκι και σερβίρετε.

Τίρ: Τα παγάκια διακόπτουν απότομα το μαγείρεμα στο κριθαράκι κι έτσι γίνεται σπυρωτό και δε λασπώνει.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες