Σιροπιαστή Γλυκοκολοκύθα

Υλικά
(για 4 άτομα)

900 γρ. ψίχα γλυκοκολοκύθας
225 γρ. ζάχαρη
150 ml νερό
Χυμό 1/2 λεμονιού
2 κ.σ. καρύδια ή φιστίκια, κοπανισμένα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
01. Προθερμαίνετε το γκριλ.
02. Κόβετε τη γλυκοκολοκύθα σε ορθογώνια ή τετράγωνα κομμάτια και τα τοποθετείτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο.
03. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και ρίχνετε από πάνω τους το νερό και το λεμόνι.
04. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζετε για τουλάχιστον 1 ώρα. Με ένα πιρούνι τα τρυπάτε πού και πού για να δείτε αν μαλακώνουν.
05. Όταν μαλακώσει η γλυκοκολοκύθα, τη βγάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα.
06. Τοποθετείτε τα κομμάτια σε ένα πιάτο και τα περιχύνετε με το σιρόπι της.
07. Πασπαλίζετε με τους ξηρούς καρπούς και σερβίρετε.

Tip
Σερβίρετε τη γλυκοκολοκύθα, προσφέροντας στους καλεσμένους σας παγωμένη βυσσινάδα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες