Σπαράγγια με vinaigrette Vin Santo

1 µάτσο σπαράγγια καθαρισµένα
6 φύλλα µαρουλιού
1 βραστό αβγό καθαρισµένο και κοµµένο
1/4 φλιτζ. ψηµένα και κοµµένα αµύγδαλα
1 1/2 φλιτζ. κρασί Vin Santo
1 κ.σ. χυµό λεµονιού
1/3 κ.σ,. µουστάρδα
1/3 φλιτζ. Αγουρέλαιο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα κοτσαρολάκι βράζετε το Vin Santo σε µέτρια φωτιά για 10' περίπου µέχρι να µειωθεί στο 1/3.

Σε ένα σέικερ ρίχνετε το Vin Santo, το Αγουρέλοιο, τo χυµό λεµονιού, τη µουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά, µέχρι που η µουστάρδα να γίνει ένα µείγµα µε τα υπόλοιπα υλικά.

Βράζετε νερό που έχετε αλατίοει, προσθέτετε το σπαράγγια και τα µαγειρεύετε για περίπου 3' , µέχρι να µαλακώσουν αλλά να παραµένουν λίγο τραγανά.

Τα µεταφέρετε σε ένα µπαλ µε κρύο νερό και µετά τα αφήνετε να κρυώσουν για 3'. Τα σουρώνετε και τα στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.

Τοποθετείτε τα φύλλα µαρουλιού σε µια πιατέλα και από πάνω τα σπαράγγια. Προσθέτετε από πάνω το αβγό και τα κομμέ­να αµύγδαλα. Περιχύνετε µε τη σάλτσα και σερβίρετε αµέσως.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ