Xοιρινά Σουβλάκια με Μαύρες Ελιές

Υλικά
(Για 6 άτομα)

2 κιλά χοιρινό φιλέτο χωρίς το λίπος και κομμένο σε κύβους
2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε μεγάλους κύβους
1/2 φλιτζ. συν 3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. aceto balsamico
Λίγα φυλλαράκια φρέσκου φασκόμηλου
6 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Πάστα από μαύρες ελιές
Xυμός από 2 λεμόνια


Για την πάστα ελιάς:

Υλικά
2 φλιτζ. ελιές Καλαμάτας χωρίς κουκούτσι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση

01. Περνάτε στα καλαμάκια τα κομμάτια το χοιρινό και το
κόκκινο κρεμμύδι εναλλάξ.
02. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το μισό φλιτζάνι λάδι, το balsamico, το φασκόμηλο και το σκόρδο.
03. Προσθέτετε τα σουβλάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
04. Προθερμαίνετε το grill σε μέτρια θερμοκρασία.
05. Βγάζετε τα σουβλάκια από το ψυγείο, αφαιρείτε τα φύλλα φασκόμηλου, ραντίζετε με 3 κ.σ. λάδι και αλατοπιπερώνετε.
06. Ψήνετε τα σουβλάκια για 8-10 λεπτά.
07. Ρίχνετε από πάνω τους την πάστα ελιάς με μαύρες ελιές και
λίγες σταγόνες λεμονιού.

Εκτέλεση

01. Xτυπάτε για λίγο τις ελιές και το σκόρδο στο μπλέντερ.
02. Bάζετε το μείγμα σε ένα μπολ, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό, λίγο λάδι και ανακατεύετε.
03. Προσθέτετε αλάτι-πιπέρι.


Tip: Eίναι εξίσου ωραίο και χωρίς την πάστα ελιάς.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ