Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

AMERICAN BURGER

Για να κάνεις ένα καλό χάμπουργκερ υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις.
1. Ξεχνάς ότι έχεις ακούσει για αυτό από έλληνα μάγειρα ή φίλο. Και κυρίως αυτούς που σου λένε ότι πρέπει να βάλεις καλό κρέας, φιλέτο.
2. Ξεχνάς ότι μπορείς να φας το χάμπουργκερ σκέτο σαν μπιφτέκι, χωρίς τα ψωμάκια του (buns), χωρίς το κρεμμύδι του και χωρίς την κέτσαπ.
3. Το χάμπουργκερ το τυλίγεις σε χαρτοπετσέτα και το τρως με τα χέρια. Και κάθε τόσο σκουπίζεις την κέτσαπ από το στόμα σου. Έχετε δει σε αμερικάνικη ταινία να το τρώνε με μαχαιροπίρουνο;
4. Η μισή αρχοντιά του χάμπουργκερ είναι τα ψωμάκια του (buns), που πρέπει να είναι μαλακά μέσα, πολύ ελαφριά και ξεροψημένα με σουσάμι απέξω. Άρα πριν ψάξεις τον σωστό χασάπη, ψάξε τον σωστό φούρνο. Άντε στην χειρότερη αν είσαι τεμπέλης έχει κάτι έτοιμα στο σούπερ μάρκετ.
5. Και τώρα άκου καλά: το κρέας που πρέπει να χρησιμοποιήσεις είναι καλύτερα να είναι βοδινό, κόκκινο κρέας από μεγάλο ζώο, δηλαδή παρά μοσχαρίσιο και το κυριότερο, ζητάς από τον χασάπη να προσθέσεις 20-25% λίπος. Αυτό λέει το αλφαβητάρι του αμερικάνικου μπέργκερ. Χωρίς λίπος είναι στεγνό και άνοστο. Και μην φοβάστε για τη χοληστερίνη, γιατί όταν ψηθεί το λίπος φεύγει και ποτίζει το κρέας με νοστιμιά.
Άρα αν θες να φτιάξεις τέσσερα μπέργκερ αγοράζεις ένα κιλό και του λες να βάλει και 250 γραμμάρια λίπος. Το καλύτερο μέρος του ζώου για μπέργκερ είναι η πλάτη, κοντά στον λαιμό. Και η κοιλιά είναι καλή, γιατί έχει λίπος. Οπότε προσθέτεις λιγότερο.
6. Ένα σωστό μεγάλο χάμπουργκερ ζυγίζει γύρω στα 250 γρ. πάνω κάτω.
7. Δεν βάζεις τίποτα μέσα πέρα από αλάτι και πιπέρι και το ψήνεις σε δυνατή φωτιά κουνώντας το δεξιά αριστερά, γιατί το λίπος παίρνει φωτιά. Μην το κάνεις και κάρβουνο.
8. Δεν τρώγεται καλοψημένο το χάμπουργκερ, είναι στέγνα. Medium με λίγο ροζάκι στη μέση είναι ότι καλύτερο υπάρχει. Να στάζουν τα ζουμιά όταν το δαγκώνεις. Όταν είναι περίπου έτοιμο βάζεις από πάνω μια φέτα τυρί (τσένταρ ή έμενταλ) και αυτό αρχίζει να λιώνει.
9. Κόβεις σε ροδέλες το κρεμμύδι, τη ντομάτα, τις βάζεις από πάνω, προθέτεις και καμιά πρασινάδα αν θέλεις, βάζεις και το ψωμάκι, ανοίγεις και 3 παγωμένες μπύρες -που τις έχεις βάλει ήδη για ένα 20λεπτο στον καταψύκτη- και την κάνεις ταράτσα.
Μην ξεχνάς ότι το τρως με τις τηγανιτές πατάτες που έλεγα τις προάλλες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου