Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ


Πάμε, όμως να το δούμε στην πράξη: Ζητάτε από το χασάπη να σας δώσει άκοπες μπριζόλες χοιρινού, ένα ενιαίο πλευρό. Ζητάτε ανάλογα με τα πόσα άτομα είστε, και τα ανάλογα κόκαλα μπριζόλας. Τον παρακαλείτε να ξεκοκαλίσει τα κόκαλα από το κρέας με το δικό του μαχαίρι, έτσι ώστε να γίνει δύο κομμάτια και να τα καθαρίσει στις άκρες τους. Σε ένα μπλέντερ βάζετε δύο, τρεις σκελίδες σκόρδου, αρκετά φυλλαράκια δεντρολίβανο, λάδι, αλάτι και πιπέρι. Αλείφετε όλο το κρέας με το μείγμα που έχει δημιουργηθεί. Βάζετε πιο πολύ στη μεριά που ήταν πριν κολλημένο το κόκαλο για να δώσει πιο έντονη γεύση.
Δένετε με ένα σπάγκο τα κόκαλα στη θέση τους όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Νωρίτερα έχετε προθερμάνει το φούρνο στους 180ο για κανένα 20λεπτο. Ρίχνετε στο ταψάκι λίγο νερό και το βάζετε στο φούρνο. Το γυρίζετε δυο, τρεις φορές, κατά τη διάρκεια του ψησίματος από τη μία και την άλλη μεριά. Συνήθως χρειάζεται ένα 20λεπτο για κάθε κιλό κρέας, αλλά καλύτερα να αγοράσετε ένα θερμόμετρο κρέατος όπου επάνω έχει γραμμένο το πότε είναι έτοιμο κάθε είδος κρέατος. Το καρφώνετε έτσι η άκρη του να φτάνει στην καρδιά του κρέατος.
Συνήθως το βγάζετε πέντε-εφτά βαθμούς νωρίτερα απ’ ότι δείχνει το θερμόμετρο. Είναι πολύ νόστιμη συνταγή και οι Ιταλοί το ονομάζουν Arista di Maiale. Εννοείται ότι συνοδεύετε από τηγανιτές πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου