Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

ΣΟΛΟΜΟΣ

Ο σολομός είναι ένα απλό ψάρι, απλά λόγο του σκωτσέζικου και ιρλανδέζικου καπνιστού, έχει πάρει μερικά πεντιγκρί. Το καλό στο σολομό είναι ότι έχει βιταμίνη Ω μέσα. Και ότι είναι και λίγο λιπαρό και νόστιμο. Ψωνίζεις λοιπόν από τον ψαρά όσες φέτες σου χρειάζονται κομμένες όπως στη φωτογραφία. Φτιάχνεις μόνο σου αν θες τη σος teriyaki, με σάλτσα σόγιας και σάκε και για να το κάνεις πικάντικο βάζεις μέσα μέλι και chili. Εάν δεν έχετε όλα τα υλικά, παίρνετε μια έτοιμη σος teriyaki από το σούπερ μάρκετ, βάζετε μέλι και chili paste και έχετε μία από τα ίδια. Εγώ θα το έτρωγα με ταϊλανδέζικο, jasmin, ρύζι. Ωραία είναι με βραστά σπαράγγια και άλλα λαχανικά, αλλά προτιμώ το ρύζι. Λοιπόν βάζεις μία κούπα ρύζι κατά κεφαλή με ισόποσο νερό στο βράσιμο. Προετοιμασία και χρόνος εκτέλεσης; 15 λεπτά.

Υλικά για 6 άτομα
6 μεγάλα κομμάτια από φιλέτο σολομού
12 κ.σ. σάλτσα σόγιας
6 κ.σ. γιαπωνέζικο σάκε
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. sweet chili sauce
2 κ.σ. chili paste
Εκτέλεση



1. Ρίχνετε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύεται. Βάζετε στην άκρη 6 μεγάλες κουταλιές σούπας από το μείγμα για να τις χρησιμοποιήσετε στο σερβίρισμα.
2. Μαρινάρετε τον σολομό με την υπόλοιπη σάλτσα και τον αφήνετε τουλάχιστον 20 λεπτά (και μέχρι 2 ώρες) σκεπασμένο στο ψυγείο.
3. Βγάζετε τον σολομό από τη μαρινάδα, τον αλείφετε με λίγο λάδι και τον ψήνετε στη σχάρα και από τις δύο πλευρές σε μέτρια θερμοκρασία. Ανάλογα με το πάχος του φιλέτου, 4 με 6 λεπτά από κάθε πλευρά αρκούν για να γίνει. Μην τον παραψήσετε – το εσωτερικό του πρέπει να παραμείνει ζουμερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου