ΡΟΚΑ - ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

Αγοράζεις μερικά ματσάκια ρόκα, όσο μικρότερα τόσο καλύτερα, τοματίνια (βρες κάποιον που να έχει γλυκά, όχι ξινά) ή ντομάτες και πάρε λίγο παρμεζάνα. Την παρμεζάνα την κόβεις ψιλά με το μαχαίρι, σαν φετάκια. Δεν την τρίβεις αν δεν έχεις τον κατάλληλο ξύστη. Αναρωτιέσαι ακόμα πως θα την κάνεις και πρέπει να σου πω; Έλεος…
Πλύνε καλά την ρόκα και τα τοματίνια, κόψε την ρόκα σε κομμάτια 5-6 εκατοστών, χωρίς πολύ κοτσάνι και τα τοματίνια στη μέση (ή την ντομάτα σε φέτες, σαν τριαντάφυλλο). Χτυπάς με το σύρμα το λάδι με το βαλσάμικο και το αλάτι σε ένα μπολ και περιχύνεις τη σαλάτα. Από πάνω βάζεις τις φετούλες παρμεζάνα και τη σερβίρεις.
Εμένα μου αρέσει να βάζω παραπάνω βαλσάμικο από λάδι για να γλυκίζει η σος περισσότερο.
Υλικά (για 6 άτομα)
Για τη σαλάτα
3 ματσάκια ρόκα
15 τοματίνια ή 2 ντομάτες
125 γρ. παρμεζάνα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
Για τη vinegrette
40 ml βαλσαμικό ξίδι
60 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο



Aλάτι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες