ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΡΑΓΚΟΥ

Υλικά (για 4-6 άτομα)
750 γρ. spaghetti Νο 6
300 γρ. αρνίσιο κιμά και 300 γρ. χοιρινό ή μοσχαρίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3-4 κ.σ. πελτέ
1 φλιτζ. ζωμό βοδινού ή 1 κύβο διαλυμένο σε 1 φλιτζ. νερό.
1 καρότο σε ψιλές ροδέλες και περασμένο στον τρίφτη
2-3 κομμάτια σέλερι κομμένο σε ψιλές ροδέλες
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
125 ml λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνη
1 ξυλαράκι κανέλλα
40 γρ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε λίγο λάδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα, αφαιρείται το σκόρδο.
2. Προσθέστε τον κιμά και τον ανακατεύεται για να τσιγαριστεί και να ασπρίσει.
3. Ρίχνουμε το κρασί και το ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί σε δυνατή φωτιά.
4. Βάζετε τον πελτέ και μία κούπα ζωμό βοδινού και το αφήνετε να σιγοβράσει τουλάχιστον 20 λεπτά.
5. Ρίχνετε τη δάφνη, την κανέλα, το σέλερι, το καρότο και το αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερόνετε όσο θέλετε, ρίχνετε τον μαϊντανό και το βγάζετε αμέσως.
6. Αν σας βγει και νόστιμο, μην βάλετε παρμεζάνα. Τώρα αν επιμένετε τι να σας πω, βάλτε ότι θέλετεjavascript:void(0)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες