ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΕΣ ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΜΑΣΚΑΠΟΡΝΕ

ΥΛΙΚΑ (για 10-12 κρέπεs)
Για τις κρέπες
* 700 γραµµ. γάλα
* 250 γραµµ. αλεύρι
* 4 αυγά
* 3 κ.σ. κακάο
* 3 κ.σ. σπορέλαιο
Για τη γέμιση (2 κρέπες)
* 1 κ.σ. στιγµιαίο καφέ εσπρέσο
* 3 µπισκότα σαβαγιάρ
* 1 κρόκο αυγού
* 2 κ.σ. ζάχαρη
* 200 γραµµ. µασκαρπόνε
* 50 γρ. τριµµένη σοκολάτα κουβερτούρα για γαρνίρισµα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
01. Ζεσταίνεις το γάλα και ρίχνεις μέσα το κακάο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι και σουρώνεις το μείγµα.
02. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει σε μέτρια φωτιά βάζεις το σπορέλαιο και μετά προσθέτεις µια κουταλιά από το μείγµα, ώστε να καλύψει την επιφάνεια του τηγανιού. Μόλις ψηθεί η κρέπα από τη µία πλευρά για 1,5 λεπτό, τη γυρίζεις από την άλλη.
03. Σε ένα μπολ χτυπάς τον κρόκο αυγού µε την ζάχαρη και τον στιγμιαίο καφέ εσπρέσο για 1-2 λεπτά.
04. Προσθέτεις το µασκαρπόνε και ανακατεύεις μέχρι να δέσει
05. Παίρνεις µια κρέπα, την αλείφεις µε την κρέμα μασκαρπόνε και ρίχνεις από πάνω θρύμματα μπισκότου.
06. Διπλώνεις την κρέπα δύο φορές και τη πασπαλίζεις µε τριμμένη κουβερτούρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Τραγανά πιτάκια με κιμά