PENNE ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Υλικά (για 6 άτομα)
* 500 γρ. πένες
* 4 φιλέτα κοτόπουλο, χωρίς την πέτσα και κομμένα σε λεπτές λωρίδες
* 1 φλιτζ. μπουκετάκια μπρόκολου, χωρισμένα σε μικρά κομμάτια
* 1/4 φλιτζ. βούτυρο
* 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
* 1/2 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί
* 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
* 100 γρ. τυρί gorgonzola κομμένο σε κυβάκια
* Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση
1. Γεμίζετε μέχρι τη μέση μια μέτρια κατσαρόλα με νερό, βάζετε αλάτι και ρίχνετε μέσα τα μπουκετάκια του μπρόκολου. Tα αφήνετε να βράσουν για ακόμα 2 λεπτά και μετά τα στραγγίζετε σε σουρωτήρι και τα ξεπλένετε με κρύο νερό. Tα αφήνετε στο σουρωτήρι για να στραγγίξουν τελείως.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το κοτόπουλο και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
3. Αφήνετε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσει το κοτόπουλο.
4. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τις πένες al dente.
5. Ρίχνετε το κρασί και την κρέμα γάλακτος μέσα στο τηγάνι με το κοτόπουλο, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να σιγοψηθούν όλα μαζί για περίπου 5 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
6. Προσθέτετε το μπρόκολο, δυναμώνετε τη φωτιά και ανακατεύετε καλά.
7. Στραγγίζετε τις πένες και τις ρίχνετε και αυτές μέσα στο μεγάλο τηγάνι με το κοτόπουλο και το μπρόκολο, ανακατεύοντας.
8. Προσθέτετε τα κυβάκια gorgonzola και ανακατεύετε ξανά.
9. Σερβίρετε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες