ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά (για 4 άτομα)
* 2 φλιτζ ρύζι αρµπόριο
* 4 κ.σ, ελαιόλαδο
* 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο στη μέση
* Αλάτι
* Πιπέρι
* 1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα
* 30 γραµµ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι μέσα σε 1 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου για 20 λεπτά
* 4 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
* 6-7 φλιτζ. ζωµό λαχανικών ή κοτόπουλου
* 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
* 1 φύλλο δάφνης
Εκτέλεση
01. Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις το λάδι και το κρεμμύδι.
02. Μαγειρεύεις ανακατεύοντας µε µία ξύλινη κουτάλα, μέχρι το κρεμμύδι να πάρει χρώμα, και μετά προσθέτεις το ρύζι, ανακατεύοντας να ζεσταθεί μέχρι να µην μπορείς να το πιάσεις.
03. Ρίχνεις το κρασί.
04. Αφαιρείς το κρεμμύδι και ρίχνεις τα μανιτάρια µε το ζουμί τους, λίγο αλάτι, το πιπέρι και το φύλλο δάφνης. Όσο μαγειρεύεις προσθέτεις κουταλιά – κουταλιά το ζωμό λαχανικών (ή κοτόπουλου).
05. Ανακατεύεις συνεχώς για να µην κολλήσει. Στα 15-18 λεπτά που το ρύζι είναι έτοιμο και µε λίγα υγρά, το κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθυέτεις πρώτα το βούτυρο και μετά την παρμεζάνα ανακατεύοντας.
06. Αφαιρείς το φύλλο δάφνης, αφήνεις να κάτσει 1 λεπτό και σερβίρεις σε ζεστά πιάτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

LOLLIPOP COCKTAILS

Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες