Για 3-4 άτομα θα χρειαστείτε:
πίτες τορτίγιας ( υπολογίστε περίπου 2 το άτομο)
500 γρ. ρύζι μπασμάτι
Για τη γέμιση με κοτόπουλο
700γρ στήθος κοτόπουλου κομμένο σε λωρίδες
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
3 πιπεριές, κόκκινες, κίτρινες ή και τα δύο, κομμένες σε λωρίδες
1 καυτερή πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
χυμό από 1 λάιμ ή λεμόνι
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, soy σως
Εκτέλεση
Για τη γέμιση κοτόπουλου: μαρινάρετε (στο ψυγείο) τα κομμάτια κοτόπουλου σε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, το χυμό από ένα λεμόνι, μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο και 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά για 2-3 ώρες. Βέβαια αν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος εκτελείτε τη συνταγή χωρίς μαρινάρισμα.
Zεστάνετε τις πίτες τορτίγιας στο φούρνο ή σε τηγανάκι και βάλτε τις σε ένα πιάτο σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο ώστε να είναι ζεστές. Βάλτε στο τραπέζι τη γέμιση κοτόπουλου (ζεστή). Ο κάθε καλεσμένος πρέπει να αλείψει την πίτα να τοποθετήσει 2 κ.σ. περίπου γέμιση κοτόπουλου, να τυλίξει την τορτίγια και να απολαύσει την φαχίτα του. Συνοδεύτεται με ρύζι μπασμάτι.
Αυτή ειναι μια «ελαφριά» συνταγή. Για όσους προτιμούν πιο βαριά φαγητά μπορείτε να συνοδεύσετε τις φαχίτας σας με σάλτσα γουακαμόλε, τσίλι ή sour cream.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου