Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε:
-500 γρ. (μια ολόκληρη συσκευασία δηλαδή) από κάποιο ζυμαρικό της επιλογής σας. Προσέξτε μόνο να είναι μικρό σε μέγεθος και ελκυστικό στα παιδικά μάτια. (π.χ. κοχυλάκι, φιογκάκι, κλπ)
-Τυριά: Επιλέξτε ½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα, ½ φλ. γραβιέρα τριμμένη και ½ φλ. τσένταρ επίσης τριμμένο και ανακατέψτε τα μαζί σε ένα μπολ.
-2 κρόκους αυγών
-1 φλ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
-1/2 κουτ. του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
-2 φέτες λευκό ψωμί του τοστ
-αλάτι
-πιπέρι
Εκτέλεση: Αρχικά βράζετε τα ζυμαρικά, για μερικά λεπτά. (Υπολογίστε, το μισό χρόνο από αυτόν που αναγράφεται στη συσκευασία τους). Σουρώνετε και ψεκάζετε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Στο μεταξύ, σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά, και ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν. Προσοχή θέλει μέτρια φωτιά. Όταν διαλυθούν, κατεβάζετε το σκεύος από το μάτι της κουζίνας και ρίχνετε τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο και τους κρόκους. Ανακατεύετε πολύ καλά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, ρίχνετε τα ζυμαρικά μέσα στο μείγμα των τυριών και ανακατεύετε ξανά για να πάει παντού η κρέμα. Αδειάζετε την κατσαρόλα με την πάστα σε ένα βαθύ πυρέξ. Σχετικά με το ψωμί, το θρυμματίζετε στο πολυμίξερ και με τα ψίχουλα, πασπαλίζετε τα ζυμαρικά. (τα ψίχουλα με το ψήσιμο θ’αποκτήσουν ένα όμορφο καφέ-χρυσαφί χρώμα. Ψήνετε για περίπου 25 λεπτά στους 200Ο C. Βγάζοντας από το φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει ενώ το πιάτο συνδυάζεται τέλεια με μια πράσινη δροσερή σαλάτα ( για εμάς τους ενήλικες).
• Σχετικά με τα τυριά, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις των παιδιών. Παίξτε με ρικότα, μοτσαρέλα, κλπ, τυριά που λιώνουν και είναι γευστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου