Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

ΣΟΥΒΛΑΚΙ


Θα χρειαστείτε:
Πίτες για σουβλάκια από το σούπερ μάρκετ
Χοιρινό ή κοτόπουλο, ότι προτιμάτε ( υπολογίστε περίπου 200 γρ. για το κάθε άτομο)
Αλάτι
Κόκκινο πιπέρι
Ντομάτα κομμένη σε κομμάτια
Κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
Τζατζίκι
Εκτέλεση: Όποιο κρέας και αν επιλέξετε, το κόβετε σε μικρούς κύβους. Αλατοπιπερώνετε, και το ψήνετε για λίγα λεπτά στο γκριλ. Τις πίτες τις ψήνετε στη σχάρα ή στο φούρνο, προσέχοντας να μην καούν.
* Σχετικά με το κρέας που θα επιλέξετε, σίγουρα το χοιρινό είναι πιο νόστιμο! Επιλέγετε μπούτι χωρίς κόκαλο. Σχετικά με το κοτόπουλο, εάν επιλεξετε στήθος, να ξέρετε ότι θα είναι πιο στεγνό, ενώ το μπούτι μετά το ψήσιμο, είναι πιο ζουμερό
Για να φτιάξετε τζατζίκι
Θα χρειαστείτε:
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό σακούλας
3-4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 αγγούρι
¾ του φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
1 κουταλιά αλάτι κοφτή
Εκτέλεση:
-Αρχικά πλένετε και καθαρίζετε -εάν θέλετε το αγγούρι. Στη συνέχεια το κόβετε στη μέση, και μετά το κάθε κομμάτι, κατά μήκος. Βγάζετε τα σπόρια με ένα κουταλάκι του γλυκού και περνάτε το αγγούρι από τον τρίφτη. Το βάζετε σε ένα τρυπητό και πιέζετε με το χέρι σας, για να φύγουν τα υγρά.
-Παίρνετε το σκόρδο και το πολτοποιείτε, περνώντας από την ειδική πρέσα. Εάν θέλετε ν’αποφύγετε τις πολλές μυρωδιές, βγάζετε τη φύτρα από το κέντρο της κάθε σκελίδας.
- Σε ένα βαθύ μπολ, βάζετε το γιαούρτι, ρίχνετε το αγγούρι που έχει στραγγίξει και ανακατεύετε.
-Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά (ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι) και ανακατεύετε ξανά. Το τζατζίκι είναι έτοιμο! Δοκιμάζετε, και αν θέλετε, προσθέτετε λίγο αλάτι.
Στις πίτες που είναι ήδη έτοιμες και ζεστές, απλώνετε λίγο τζατζίκι, και μετά το κρέας που έχετε επιλέξει, την ντομάτα και το κρεμμύδι. Για ένα σουβλάκι υπερπαραγωγή, μπορείτε εάν θέλετε να έχετε ετοιμάσει νωρίτερα και να προσθέσετε μερικές τηγανητές πατάτες!
Τips:
* μπορείτε να κάνετε και εδώ διάφορα πειράματα. Να προσθέσετε στο κρεας μυρωδικά, (π.χ ρίγανη), να παραλείψετε τελείως το τζατζίκι, ή να βάλετε π.χ. μουστάρδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου