Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

ΤΡΑΧΑΝΑΣ


Ιδιαίτερα δημοφιλής σε όλη τη χώρα, ο τραχανάς δημιουργείται ενώνοντας αλεύρι με σιμιγδάλι (ψιλό) ή σπασμένο σιτάρι (πλιγούρι) με γάλα (φρέσκο ή ξινισμένο). Το αποτέλεσμα, δίνει το γλυκό ή ξινό τραχανά ανάλογα με το γάλα που χρησιμοποιείται. Στην όψη δεν υπάρχει διαφορά, μόνο στη γεύση. Δεν χρειάζεται πάντως να τον φτιάξετε εσείς, αγοράστε τον έτοιμο και πειραματιστείτε προσθέτοντας, διάφορα υλικά
Για να φτιάξετε μια απλή σούπα με τραχανά
Θα χρειαστείτε:
1/2 φλ. τραχανά (γλυκό ή ξινό ότι σας αρέσει)
1 φλ. γάλα
1 ½ φλ. νερό
4 κουτ. της σούπας λάδι
Μια πρέζα αλατι
Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, το γάλα και το αλάτι. Όταν βράσει, ρίχνετε τον τραχανά και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε το μάτι της κουζίνας και βράζετε για 20-25 λεπτά. Προσοχή, βράζετε σε σιγανή φωτιά γιατί φουσκώνει λόγω του γάλακτος, ενώ χρειάζεται παράλληλα ανακάτεμα για να μην σας κολλήσει. Όταν χυλώσει και απορροφήσει το περισσότερο υγρό είναι έτοιμος. Σερβίρετε, ρίχνοντας στο πιάτο μικρά κυβάκια φέτας.
* Εναλλακτικά, μπορείτε να σοτάρετε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι, κρεμμύδι και σκόρδο, να ρίξετε βιολογικό χυμό τομάτας, αλατοπίπερο και νερό και μέσα εκεί όταν βράσει, να ρίξετε τον τραχανά, φτιάχνοντας μια κόκκινη σούπα την οποία θ’αρωματίσετε με βασιλικό. Και εδώ, ταιριάζει η φέτα, εάν σας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου