Γρήγορη σάλτσα ζυμαρικών με μανιτάρια και βότκα


Για 4 άτομα
Θα χρειαστείτε:
500 γρ. πέννες ή φαρφάλες
250 γρ. φρέσκα στρογγυλά μανιτάρια
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 σφηνάκι βότκα
1 φλ. κρέμα γάλακτος light
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι
Παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση: Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε το σκόρδο και το κρεμμύδι, καθαρίζετε και κόβετε σε φέτες τα μανιτάρια. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε λίγο λάδι και σοτάρετε τα παραπάνω τρία υλικά, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με τη βότκα και αφήνετε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Στη συνέχεια, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύετε. Σουρώνετε τα ζυμαρικά ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Ρίχνετε στα ζυμαρικά το μείγμα των μανιταριών και ανακατεύετε προκειμένου το μείγμα να πάει παντού. Σερβίρετε στα πιάτα με τριμμένη παρμεζάνα (όση επιθυμείτε) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες