Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΞΙΦΙΑ


ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΞΙΦΙΑ
Λοιπόν, κοίτα να δεις πώς έχει το όλο θέμα. Διακοπές αργείς ακόμα να πας, πράγμα που σημαίνει ότι αργούν και τα βράδια που θα τα περνάς στα ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να ετοιμάσεις ένα καθαρόαιμο καλοκαιρινό πιάτο. Γιατί με τέτοιο καιρό, το έχεις ανάγκη. Και τι καλύτερο από πέννες με ξιφία… Μην τρελαίνεσαι. Θέλει μόνο ένα 20λεπτο για να το ετοιμάσεις αυτό το πιάτο και είναι φιλικό προς τις γυναίκες. Κι αν δυσκολεύεσαι να βρεις ξιφία (δεν σου είπα να πας να τον ψαρέψεις κιόλας!), μπορείς να το κάνεις και με τόνο. Τσιγαρίζεις το κρεμμύδι και ολόκληρα τα σκόρδα μέσα στο λάδι. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνεις μέσα τη ντομάτα και αφαιρείς τα κομμάτια από το σκόρδο για να μην σου πικρίσει η σάλτσα. Τη βράζεις σιγανά για 15 λεπτά κι όταν πλησιάζει στο τέλος ρίχνεις μέσα το ψάρι, που το έχεις κόψει σε κυβάκια 1Χ1 εκατοστά ή και λίγο μικρότερα. Μετά από 3λεπτά ρίχνεις την πλυμένη και καλά στυμμένη (για να φύγει η πολύ αλμύρα και τα νερά) κάπαρη, τα κομμάτια από τις ελιές θρούμπες και το μαϊντανό. Δυναμώνεις τη φωτιά και ρίχνεις μισό ποτηράκι λευκό κρασί. Αλάτι, πιπέρι όσο θες και σερβίρεις τις πένες που έβραζαν δίπλα όση ώρα ετοίμαζες τη σάλτσα. Για να δεις πότε είναι έτοιμες al dente είναι απλό. Τσιμπάς μια στο πιρούνι και τη δαγκώνεις. Ή ακολουθείς τις οδηγίες στο πακέτο. Και είναι πιάτο που πάει και με λευκό και με κόκκινο κρασί. Κόκκινο θα έπινα εγώ κι ας είναι και ψάρι. Το ψάρι-λευκό και κρέας-κόκκινο είναι μεγάλος μύθος. ΥΛΙΚΑ (για έξι άτομα σε περίπτωση που θέλεις να καλέσεις κόσμο) Πένες με ξιφία (μη ζορίζεστε που είναι ψάρι!) 650 γρ. πένες 400 γρ. ξιφία καθαρισμένο από τα κόκαλα και την πέτσα, κομμένο σε κύβους 1-1,5 εκ. 55 ml ελαιόλαδο 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες 3 μέτριες ντομάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε φέτες 60 γρ. κάπαρη που την έχετε αφήσει στο νερό (για να ξαλμυρίσει) και στύψει με το χέρι 50 γρ. μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες 60 γρ. λευκό ξηρό κρασί Tip * Αν, δοκιμάζοντας τη σάλτσα, η ντομάτα σάς πικρίζει, βάλτε ζάχαρη στην άκρη ενός κουταλιού και προσθέστε την όσο ακόμα βράζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου