CHEEECAKE


CHEEECAKE Υλικά Για την βάση: 300 γρ μπισκότα digestive ή ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ολικής άλεσης 100 γρ λιωμένο βούτυρο Για την κρέμα: 300 γρ φυτική κρέμα γάλακτος 4 κ.σ ζάχαρη άχνη 300 γρ φρέσκο τυρί σε κρέμα Λίγο ξύσμα λεμονιού Για γαρνίρισμα: Μαρμελάδα βύσσινο ,φρούτα του δάσους ή γλυκό του κουταλιού φράουλα Εκτέλεση: Τρίβουμε τα μπισκότα μας σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν σκόνη. Στην συνέχεια τα βρέχουμε με το βούτυρο μέχρι να πάρουν την όψη βρεγμένης άμμου. Σε ένα βουτυρωμένο τσέρκι (ή πυρέξ) ρίχνουμε το μίγμα μας. Το στρώνουμε μέχρι να ισιώσει καλά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μαζί με την άχνη ζάχαρη μέχρι να πάρει την υφή μιας ελαφριάς συνταγής. Στην συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα τυριού και το ξύσμα λεμονιού. Όταν γίνει ένα ενιαίο μίγμα, ρίχνουμε την κρέμα μας πάνω στο ψημένο μπισκότο. Την στρώνουμε ομοιόμορφα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Σερβίρισμα: όταν το cheesecake μας κρυώσει το σερβίρουμε με την μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Τραγανά πιτάκια με κιμά

LOLLIPOP COCKTAILS