Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

RIGATONI ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Υλικά 1 κουτί rigatoni 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 καρότα ψιλοκομμένα 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 2 κλωναράκια δεντρολίβανο Μισό φλιτζάνι κόκκινο κρασί 1 κουτί αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό (διαλύουμε τις ντομάτες με το χέρι) Αλάτι και πιπέρι 1/4 φλιτζανιού με ψιλοκομμένα φύλα μαϊντανό Εκτέλεση Παίρνουμε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε τα καρότα και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 9 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, το δεντρολίβανο και τα μαγειρεύουμε για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια βάζουμε το κρασί και ανακατεύουμε, μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ (περίπου 5 λεπτά). Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να πάρουν βράση. Μόλις γίνει αυτό μειώνουμε λίγο ακόμα τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Παράλληλα ετοιμάζουμε α rigatoni για 9 λεπτά (δεν νομίζω να θέλετε να σας πω πώς γίνεται και αυτό!) και μόλις είναι έτοιμα, έτσι ζεστά, βάζουμε τη σάλτσα από πάνω – αν θέλεις μπορείς να έχεις κρατήσει 1 φλιτζάνι από το νερό των rigatoni, για να “σπας” τη σάλτσα σου, αν πιστεύεις ότι είναι πολύ πηχτή. Ανοίγεις και ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και είσαι άρχοντας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου