AL SALE



Τι θα χρειαστείτε:
Ένα μεγάλο λαβράκι με τα λέπια, καθαρισμένο εσωτερικά.
1,5 κιλό χοντρό αλάτι.
Ασπράδια από 2-3 αβγά.
Πώς θα το φτιάξετε:
Ανακατεύετε το αλάτι μαζί με τα ασπράδια.
Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίχνετε μια στρώση αλάτι υπολογίζοντας το μέγεθος του ψαριού.
Τοποθετείτε το ψάρι με την πλάτη να κοιτάζει προς τα εσάς και καλύπτετε με το υπόλοιπο αλάτι, σύμφωνα με τη φόρμα του ψαριού.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς από 30 έως 50 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού.
Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ξεκολλάτε το αλάτι σπάζοντάς το σε κομμάτια.
Σερβίρετε με λαδολέμονο και συνοδεύετε με λαχανικά ατμού.
Tip: Θα έλεγα ότι του ενός κιλού θέλει 30-35 λεπτά ψήσιμο και των 2 κιλών –να είναι πάντα καθαρό και ανοιχτής θαλάσσης- θέλει 45-50 λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες