ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΨΗΤΑ ΦΑΣΟΛΙΑ


Υλικά:
(για 4 μερίδες)
1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά, ξεσποριασμένες και κομμένες σε κομμάτια
1/2 κρεμμύδι (μεγάλο), ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κομμάτια
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και «σπασμένες»
2 κ.σ. καλής ποιότητας ελαιόλαδο
2 κονσέρβες φασόλια cannellini (λευκά φασόλια), στραγγισμένα και να ξεπλυμένα
3 κ.γ. ξίδι από κόκκινο κρασί
1 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
Kosher αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220° C. Ρίχνετε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο με μία κουταλιά ελαιόλαδο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, για τη γεύση. Ψήστε τα λαχανικά για 25 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν.
Όταν είναι ακόμα ζεστά τα λαχανικά, τα ρίχνετε στα φασόλια cannellini μαζί με το ξίδι,το χυμό λεμονιού, καθώς και με αλάτι και πιπέρι. Αφήστε τη σαλάτα να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας περιστασιακά, για τουλάχιστον μία ώρα ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις. Αφαιρέστε τις σκελίδες σκόρδο. Ανακατέψτε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Δοκιμάστε και αν θέλετε προσθέτε λεμόνι, ξύδι ή κάτι που θεωρείτε πως λείπει ανάλογα με τα γούστα σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ