ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


Θα χρειαστείτε:
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
3 στραγγιστά γιαούρτια
ξύσμα από 2 λεμόνια
μπισκότα ολικής άλεσης ή petit beurre
λίγο κονιάκ ή λικέρ για τα μπισκότα
Εκτέλεση:
Σε μπολ χτυπάμε καλά τη φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγύ.
Ρίχνουμε μέσα το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με κουτάλι να πάει παντού.
Προσθέτουμε μέσα και τα γιαούρτια ένα ένα και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί το γιαούρτι στην σαντιγύ.
Σε ατομικά μπολάκια ή σε κολονάτα ποτήρια βάζουμε από ένα μπισκότο σπασμένο με το χέρι σε μικρά κομματάκια, το ραντίζουμε με το ποτό και βάζουμε μια καλή ποσότητα της μους από πάνω.
Το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να παγώσει και λίγο πριν σερβίρουμε βάζουμε από πάνω μια γερή κουταλιά από γλυκό του κουταλιού που μας αρέσει. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε μέλι ή μαρμελάδα από πάνω.
Είναι πολύ ελαφρύ και δροσιστικό και όσο και αν έχετε φάει πάντα υπάρχει χώρος για αυτό το γλυκάκι!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες