ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ
Τι θα χρειαστείτε: 600 γραμμάρια ξερές φαρφάλες 5 μέτριες ντομάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια, χωρίς τα σπόρια τους 2 κονσέρβες τόνο 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 4 κουταλιές της σούπας ξηρό κρασί 10-15 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες 2 κουταλιές του γλυκού φρέσκια ρίγανη και μερικές κορυφές για το γαρνίρισμα, ή μαϊντανό 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι Πώς θα το φτιάξετε: Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μετρίου μεγέθους τηγάνι ή κατσαρολάκι, ρίχνετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να πάρει χρώμα. Προσθέτετε τις ντομάτες και αφήνετε να πάρουν βράση. Ρίχνετε το λευκό κρασί και αφήνετε να σιγοβράσουν όλα μαζί για ένα λεπτό περίπου. Βάζετε τις ελιές και αλάτι, πιπέρι κατά βούληση. Σκεπάζετε το σκεύος και αφήνετε να ψηθεί η σάλτσα για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τις φαρφάλες σε μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζετε τον τόνο από την κονσέρβα και με ένα πιρούνι τον διαλύετε σε μικρά κομμάτια. Τον ρίχνετε στη σάλτσα, μαζί με λίγο νερό αν χρειάζεται. Τον αφήνετε δύο λεπτά και τον αποσύρετε από τη φωτιά. Δοκιμάζετε τη σάλτσα και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, αν χρειάζεται. Ρίχνετε στις φαρφάλες τη σος τόνου και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αμέσως γαρνίροντας με λίγη φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο μαϊντανό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες