Υλικά:
• 4 καρότα ξεφλουδισμένα
• 1κ.σ. ελαιόλαδο
• 2κ.σ. χυμός λεμόνι
• Αλάτι και πιπέρι
Για τη σος:
• 4κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι
• 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
• 1κ.σ. φρέσκια μέντα και άνηθος, ψιλοκομμένα
• 1κ.σ. χυμός λεμόνι
• Αλάτι
Διαδικασία:
Κόβετε τα καρότα σε ροδέλες και τα βράζετε στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σος: Σ’ ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τα μυρωδικά και λίγο αλάτι. Σ’ ένα μπολ λιώνετε τα βρασμένα καρότα μ’ ένα πιρούνι και προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο (μπορείτε να τα ρίξετε όλα μαζί στο μπλέντερ).Ρίχνετε όσο αλάτι και πιπέρι χρειάζεται και βάζετε το μείγμα σ’ ένα πιάτο αφήνοντας κενό στη μέση. Ρίχνετε τη σος γιαουρτιού στο κενό και το σερβίρετε με ψωμί.
Καλή όρεξη!
Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου