ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Τέλειο για το κυριακάτικο τραπέζι σας! Εύκολη και νόστιμη συνταγή που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια. Τι θα χρειαστείτε (για 4 άτομα): 2 κιλά κότσι χοιρινό 6 σκελίδες σκόρδο ½ φλυτζάνι ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι Πως θα το φτιάξετε: Ζητήστε από το κρεοπώλη σας να σας δώσει ένα κότσι με τη πέτσα του. Σε ένα γουδί βάλτε τα μπαχαρικά σας και τις σκελίδες του σκόρδου, χτυπήστε το μέχρι να γίνει σκόνη. Αντί για θυμάρι μπορείτε να βάλετε δεντρολίβανο, ρίγανη ή αν θέλετε να απογειώσετε το άρωμα του, προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού. Πάρτε ένα κοφτερό μαχαιράκι και κάντε σχισμές, μέσα στις οποίες βάζετε το μείγμα των μπαχαρικών σας. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε το ελαιόλαδο. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 250 βαθμούς για λίγο μέχρι να ροδίσει και μετά χαμηλώστε στους 180 βαθμούς. Συνεχίστε το ψήσιμο για 2 ώρες περίπου. Καλή σας όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Τραγανά πιτάκια με κιμά