Υλικά:
• 400γρ. κριθαράκι
• 400γρ. σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο
• ½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος
• 1κ.σ. κύμινο (προαιρετικά)
• 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2κ.σ. ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένη ή 2 πρέζες τζίντζερ σε σκόνη
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• Αλάτι, πιπέρι
• 900ml ζωμός κότας από βιολογικό κύβο
Διαδικασία:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνετε το σπανάκι και το κύμινο (αν το χρησιμοποιήσετε) και σιγομαγειρεύετε για 7-8’. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κριθαράκι σε μέτρια φωτιά για 1-2’. Προσθέτετε το ζωμό και δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε ξανά τη φωτιά σε μια μεσαία θερμοκρασία και μαγειρεύετε το κριθαράκι σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 18-20’. Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 1κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Τα σοτάρετε για 1-2’ και προσθέτετε το σοταρισμένο σπανάκι και το βρασμένο κριθαράκι. Ανακατεύετε και ρίχνετε το δυόσμο. Δοκιμάζετε και προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου