ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Υλικά: • 400γρ. κριθαράκι • 400γρ. σπανάκι πλυμένο και ψιλοκομμένο • ½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος • 1κ.σ. κύμινο (προαιρετικά) • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο • 2κ.σ. ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένη ή 2 πρέζες τζίντζερ σε σκόνη • 3 κ.σ. ελαιόλαδο • Αλάτι, πιπέρι • 900ml ζωμός κότας από βιολογικό κύβο Διαδικασία: Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ρίχνετε το σπανάκι και το κύμινο (αν το χρησιμοποιήσετε) και σιγομαγειρεύετε για 7-8’. Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κριθαράκι σε μέτρια φωτιά για 1-2’. Προσθέτετε το ζωμό και δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε ξανά τη φωτιά σε μια μεσαία θερμοκρασία και μαγειρεύετε το κριθαράκι σε σκεπασμένη κατσαρόλα για 18-20’. Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 1κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Τα σοτάρετε για 1-2’ και προσθέτετε το σοταρισμένο σπανάκι και το βρασμένο κριθαράκι. Ανακατεύετε και ρίχνετε το δυόσμο. Δοκιμάζετε και προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Καλή σας όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ