ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ BURGER ΜΕ ΤΣΕΝΤΑΡ

Υλικά: -2 ψωμάκια για burger -2 φέτες τσένταρ -2 φύλλα μαρουλιού -2 φέτες ντομάτες Για το burger: -200 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο από λάπα -200 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο από στήθος -1 κρεμμύδι μικρό σε λεπτές ροδέλες -1 κρόκο αβγού -2 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο -πιπέρι Διαδικασία: Τηγανίζουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού σε λίγο ελαιόλαδο, στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και ψιλοκόβουμε. Αναμειγνύουμε τα υλικά για το burger σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τηγανισμένο κρεμμύδι και δίνουμε στο μείγμα σχήμα κυλινδρικό. Τυλίγουμε τον κύλινδρο σε διαφανή μεμβράνη και τον αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Κόβουμε τον κύλινδρο του burger σε φέτες των 200 γραμ. Τσιγαρίζουμε τα burgers σε τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να σκουρύνουν, μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά. Βάζουμε στη βάση του ψωμιού το μπιφτέκι, το τυρί, το μαρούλι και τη ντομάτα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες