Μους Bitter Σοκολάτας


Συνταγή για 11 μερίδες - Υλικά
Κρέμα σαντιγί 450γρ.
Κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη Valrhona 325γρ.
Γάλα 150γρ.
Κρέμα γάλακτος 100γρ.
Κρόκοι αβγών* 50γρ.
Sweete 2,5γρ.
Καβουρδισμένα φουντούκια 100γρ.
*Ο κρόκος μεσαίου μεγέθους αβγού ζυγίζει 20γρ.

Παρασκευή
Βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την Sweete, σε μία κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν μία βράση
Στη συνέχεια, βάζουμε τους κρόκους σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μίγμα που έχουμε ήδη βράσει και ανακατεύουμε
Βάζουμε ξανά όλο το μίγμα στην κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά προκειμένου να παστεριωθούν οι κρόκοι
Κατεβάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και το σουρώνουμε αμέσως σε ένα μπολ
Έπειτα, προσθέτουμε τη μισή περίπου ποσότητα μίγματος στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε με σύρμα και στη συνέχεια, προσθέτουμε το υπόλοιπο μίγμα και ξανανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί καλά
Σε ένα μπολ που έχουμε βάλει την κρέμα σαντιγί, ρίχνουμε το μίγμα της κουβερτούρας και τα καβουρδισμένα φουντούκια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα
Σερβίρουμε σε ποτηράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η μους
Αφού σταθεροποιηθεί η μους, μπορούμε να τη διακοσμήσουμε με τρίμμα σοκολάτας και σπασμένα φουντούκια
Χρήσιμες Συμβουλές:
Όταν ξαναβάλουμε το μίγμα στη φωτιά για να παστεριωθούν οι κρόκοι, πρέπει να προσέξουμε να μη βράσει. Για όσους έχουν θερμόμετρο, η θερμοκρασία πρέπει να φτάσει, αλλά όχι να ξεπεράσει, τους 82-85°C
Μπορούμε εάν το επιθυμούμε, να αρωματίσουμε τη μους με ξύσμα πορτοκάλι ή ξύσμα λεμόνι ή οποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας μας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες