Creme Brulee με λίγες θερμίδες & πλούσια γεύση


Συνταγή για 11 μερίδες -Υλικά
Γάλα 300γρ.
Κρέμα Γάλακτος 700γρ.
Sweete 10γρ.
Κρόκοι αβγών* 18γρ.
Φρέσκια βανίλια 2 κλωνάρια
*Ο κρόκος μεσαίου μεγέθους αβγού ζυγίζει 20γρ.

Παρασκευή
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τη Sweete και τους κρόκους αβγών
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τις φρέσκες βανίλιες
Αφού βράσει το μίγμα μας, το σουρώνουμε στο μπολ που έχουμε το πρώτο μίγμα με τη Sweete και τους κρόκους αβγών
Ανακατεύουμε σιγά-σιγά για να μη δημιουργηθεί αφρός και σερβίρουμε σε πυρίμαχα σκεύη της αρεσκείας μας
Ψήνουμε αμέσως σε προθερμασμένο φούρνο, στους 90°C και για περίπου 40 λεπτά.
Αφού ψηθεί η Crème Brûlée, την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και έπειτα τη διατηρούμε στο ψυγείο, μέχρι να την καταναλώσουμε.

Χρήσιμες Συμβουλές
Αφού ετοιμαστεί το μίγμα και σερβιριστεί στα πυρίμαχα σκεύη για να ψηθεί, πρέπει να μπει κατευθείαν στον προθερμασμένο φούρνο γιατί εάν παραμείνει έστω και 2 λεπτά εκτός, θα διαχωριστεί και δεν θα ψηθεί σωστά
Για να δημιουργήσουμε την κρούστα καραμέλας στην επιφάνεια της Crème Brûlée, βάζουμε Sweete σε ένα μικρό κατσαρολάκι πάνω στη φωτιά και μόλις υγροποιηθεί, αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα αντικολλητικό χαρτί. Σε μερικά δευτερόλεπτα, η Sweete θα κρυσταλλοποιηθεί. Στην συνέχεια, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τα οποία τοποθετούμε πάνω στην επιφάνεια της Crème Brûlée
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος και το πάχος του σκεύους που χρησιμοποιούμε

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ