RED VELVET CUPCAKE


Συστατικά Υλικά για την βάση: 10γρ. κακάο 150γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 1 αυγό 60γρ. βούτυρο 150γρ αλεύρι 120ml ξινόγαλο ½ κουταλάκι γλυκού σόδα 1 ½ κουταλάκι γλυκού ξύδι λευκό 20ml κόκκινο χρώμα (φυσικό χρώμα ζαχαροπλαστικής) Υλικά για την κρέμα: 300γρ. ζάχαρη άχνη Τρόπος μαγειρέματος 1 Για την βάση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κακάο με το κόκκινο χρώμα και ¼ από το ξινόγαλο μέχρι να γίνει μια αραιή κρέμα 2 Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο και το κόκκινο χρώμα και στη συνέχεια το αυγό 3 Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε το μισό αλεύρι, μετά το μισό ξινόγαλο, και μετά ξανά το μισό αλεύρι και μετά το υπόλοιπο ξινόγαλο 4 Στο τέλος προσθέτουμε την σόδα και το λευκό ξύδι 5 Το μείγμα είναι έτοιμο και το τοποθετούμε σε 11 ειδικά φορμάκια για καπκεϊκς 6 Τα γεμίζουμε στα ¾ και μετά τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 22 λεπτά. 7 Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διακοσμούμε με την κρέμα. 8 Για την κρέμα: Σε ένα μπολ προσθέτουμε την ζάχαρη με το βούτυρο και τα χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο 9 Μετά προσθέτουμε την κρέμα τυριού (cream cheese) 10 Η κρέμα είναι έτοιμη για να τοποθετηθεί πάνω στις βάσεις με την βοήθεια ενός κορνέ ή μιας σπάτουλας 11 Μόλις στρώσουμε την κρέμα μας πασπαλίζουμε με λίγο κακάο για διακόσμηση

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

LOLLIPOP COCKTAILS

Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες