Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

Τάρτα λεμόνι με πραλίνα φουντούκι

Τάρτα λεμόνι με πραλίνα φουντούκι


Φτιάξτε μια σπιτική βάση για γλυκές τάρτες και γεμίστε την με αφράτη κρέμα λεμόνι!



Η τραγανή και απολαυστική τάρτα με την απαλή κρέμα λεμονιού και πραλίνα σοκολάτας πραγματικά θα σας εντυπωσιάσει, όχι μόνο με την εμφανισή της αλλά και με την απίστευτα γεμάτη αρώματα γεύση της !

Υλικά
* Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα digestive
50 γρ. φουντούκια
2 κρόκοι αυγού
2 κ.σ. ζάχαρη
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 λεμόνι (ξύσμα )
*Για τη γέμιση
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
3 κρόκοι αυγού
3 λεμόνια ( το χυμό)
200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
προαιρετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής



Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200o C στον αέρα.
Για τη βάση, χτυπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα φουντούκια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα συνεχίζοντας το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους και τέλος το λιωμένο βούτυρο. Θέλουμε η βάση μας να έχει την ίδια γεύση με την γέμιση .
Βάζουμε τα υλικά της βάσης σε μία ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση, και απλώνουμε τη ζύμη στη βάση και στα πλάγια της ταρτιέρας όσο πιο ψηλά μπορούμε. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 5-10 λεπτά μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
Για τη γέμιση, χτυπάμε καλά με ένα σύρμα χειρός το ζαχαρούχο γάλα, και προσθέτουμε λίγο-λίγο τον χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Η κρέμα πήζει λίγο. Δοκιμάζουμε την οξύτητα της κρέμας, και αν χρειάζεται προσθέτουμε και άλλο λεμόνι. Προσθέτουμε τους κρόκους, και εάν επιθυμούμε προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο έντονο χρώμα.
Αφαιρούμε τη βάση από το ψυγείο. Με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μπαλάκια από την πραλίνα και τα τοποθετούμε διάσπαρτα στη βάση της τάρτας. Στη συνέχεια ρίχνουμε ανάμεσα στην πραλίνα τη γέμισή μας.
Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160ο C και ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να δούμε ότι η γέμισή μας έσφιξε.
Εάν θέλουμε με τα ασπράδια που μας έμειναν, κάνουμε μαρέγκα και διακοσμούμε από πάνω την τάρτα. Βάζουμε τον φούρνο την τάρτα στους 230 βαθμούς, και την ψήνουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα οι κορυφές. Αφήνουμε για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου την τάρτα να κρυώσει, και μετά την σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου