Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

Φρέσκα σπιτικά ψωμάκια με τυρί

Φρέσκα σπιτικά ψωμάκια με τυρί


Τα φρέσκα τραγανά ψωμάκια είναι πολύ καλύτερα από τον φούρνο της γειτονιάς.


Θα σας ενθουσιάσουν με το άρωμα και τη γεύση τους, όταν μάλιστα θα έχετε την επιλογή των καλύτερων πρώτων υλών, χωρίς βελτιωτικά και διογκωτικά.

**************** Υλικά ***************
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές ξηρή μαγιά
1½ κουταλιά βούτυρο
1/4 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 αβγά
200 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο ή παρμεζάνα
1½ κουταλάκι γάλα
1 αβγό χτυπημένο

 Εκτέλεση 

1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε 2 φλιτζάνια αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το νερό με το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το γιαούρτι το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
2. Μόλις κρυώσει, το ρίχνετε στο μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε τα αβγά, το τυρί και το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και σφιχτή.
3. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια δουλεύετε τη ζύμη επί 10’ μέχρι να γίνει ελαστική. Τη βάζετε σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μία ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
4. Στη συνέχεια τη χωρίζετε σε ίσα κομμάτια και πλάθετε στρογγυλά ψωμάκια. Τα βάζετε σε ένα ταψί στο οποίο έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε άλλη μία ώρα σε ζεστό μέρος να ξαναφουσκώσουν.
5. Χτυπάτε το αβγό με το γάλα μαζί, αλείφετε τα ψωμάκια, τα πασπαλίζετε με λίγο τριμμένο τυρί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 30 περίπου λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου