Ένα blog με συνταγές φαγητών - γλυκών.

Συνολικές προβολές σελίδας

Rage Radio

Listen live to Ragehttps://player.magicstreams.gr

Γεμιστά φύκια ρυζιού με κρέας

Γεμιστά φύκια ρυζιού με κρέας 김밥 김밥



Για το μεσημεριανό Κορεάτικο γεύμα. .. μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε ξυλάκια!

***************** Υλικά *******************
5 φύλλα gim (φύκια), ελαφρά ψημένα
4 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι
½ gr. μπριζόλα φιλέτο, ή κιμά μοσχάρι
1 μεγάλο καρότο, κομμένο ξυλάκια
1 κουτί αγγουράκια τουρσί ή ραπανάκι
1/2 κιλό σπανάκι
3 αυγά
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
1 ½ κουταλάκι αλάτι
2½ κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
φυτικό λάδι

************ Εκτέλεση ****************
Ρύζι: Τοποθετήστε το ​​ρύζι σε μια κτασαρόλα με βραστό νερό, και αφήστε να βράσει. Προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι , 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο και ανακατέψτε. Αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά και κλείστε το μάτι της κουζίνας. Καλύψτε και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει.
Σπανάκι: Καθαρίστε το σπανάκι, και βράστε το για 5 λεπτά σε βραστό νερό. Ξεπλύνετε το σπανάκι σε κρύο νερό και τοποθετήστε το σε ένα μπολ. Ανακατέψτε 2 σκελίδες σκόρδο, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο και περιχύστε το πάνω στο σπανάκι. Ανακατέψτε το καλά και βάλτε το σε μια μεγάλη πιατέλα μαζί με το κομμένο αγγουράκι και ραπανάκι.
Καρότα: Ρίξτε στο καρότο ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το για 5 έως 10 λεπτά, για να βγάλει το νερό του. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε μερικές σταγόνες φυτικό έλαιο. Ρίχνετε το καρότο και το σοτάρετε για ένα λεπτό. Βάλτε το στην πιατέλα δίπλα στο σπανάκι.
Μπριζόλες: Αφαιρέστε το λίπος από τις μπριζόλες και κόψτε το σε μικρές λωρίδες. Σε ένα μπολ βάλτε τις λωρίδες, και προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σως σόγιας, 1 σκελίδα σκόρδο, ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και 2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο. Ανακατεύουμε καλά. Αφήστε να μαριναριστούν ενώ φτιάχνετεε την ομελέτα.
Αυγά: χτυπήστε 3 αυγά σε ένα μπολ και προσθέστε ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ψεκάστε μερικές σταγόνες λαδιού σε ένα ζεστό τηγάνι. Κατεβάστε τη θερμοκρασία και ρίξτε το μίγμα των αυγών στο τηγάνι. Γυρίστε το με μια σπάτουλα, και αφήστε το να ψηθεί για περίπου 5 λεπτά. Κόψτε το σε ταινίες , και βάλτε το δίπλα στο σπανάκι στην πιατέλα.
Μπριζόλες: Σε υψηλή θερμοκρασία ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα μαριναρισμένα κομμάτια της μπριζόλας, ανακατεύοντας μέχρι να ψηθούν καλά. Αφήστε το στην άκρη.
Τοποθετήστε ένα φύλλο gim (φύκι) σε ένα μπαμπού χαλάκι με τη λαμπερή πλευρά προς τα κάτω. Απλώστε περίπου ¾ φλιτζανιού ρύζι πάνω του, αφήνοντας περίπου 2 ίντσες κενές από τη μία πλευρά του gim.
Τοποθετήστε το κρέας, το καρότο, το ραπανάκι, μερικές λωρίδες αυγών και το σπανάκι στο κέντρο του ρυζιού.
Χρησιμοποιήστε και τα δύο χέρια για να κυλήσετε το ρολό, έτσι ώστε η μία άκρη του ρυζιού και του gim να φτάσουν στο αντίθετο άκρο. Πιέστε το σφιχτά καθώς συνεχίζετε να κυλάτε το ρολό. Τοποθετήστε το ρολό στην άκρη, και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα συστατικά.
Βάλτε λίγο σησαμέλαιο στα ρολά και πασπαλίστε σουσάμι. Κόψτε κάθε ρολό σε κομμάτια με ένα κοφτερό μαχαίρι, σκουπίζοντάς το περιστασιακά με μια υγρή χαρτοπετσέτα για να καθαρίσει το άμυλο και να κόβετε πιο εύκολα.
Τοποθετήστε τα κομμάτια σε μια πιατέλα και σερβίρετε αμέσως, ή συσκευάστε το σε ένα κουτί γεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flag Counter

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου