Aυτή η συνταγή για ψητά σπαράγγια με mozzarella και σκόρδο είναι ότι χρειάζεσαι για ορεκτικό ή για κυρίως πιάτο εάν προσέχεις τη διατροφή σου.
Είναι μια νόστιμη συνταγή για σπαράγγια κι ένας νέος τρόπος να τα μαγειρέψεις. Δε θα χρειαστείς πάνω από 20 λεπτά, αφού η διαδικασία είναι πολύ απλή και τα περισσότερα υλικά βρίσκονται ήδη στο ψυγείο σου.
Τα σπαράγγια από μόνα τους έχουν πολλές θρεπτικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, όπως αντιοξειδωτική δράση, ενίσχυση του ανοσοποιητικού και μας προφυλάσσουν από διάφορα είδη καρκίνου. Τι περιμένεις για να τα δοκιμάσεις;
Τι θα χρειαστείς για τα σπαράγγια;
500 γραμμάρια σπαράγγια
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο (ή 4 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο)
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο μαύρο πιπέρι
1 1/4 φλιτζάνι τυρί mozzarella
Πώς θα φτιάξεις τα σπαράγγια;
Συνταγή:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 ° C. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα ή λίγο λάδι στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε.
Τοποθετούμε τα σπαράγγια στη λαδόκολλα και τα αφήνουμε κατά μέρος.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε το μείγμα με το ελαιόλαδο πάνω από τα σπαράγγια.
Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Αφαιρούμε τα σπαράγγια απ’ τον φούρνο και προσθέτουμε στην κορυφή το τυρί mozzarella. Τοποθετούμε ξανά τα σπαράγγια στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί για περίπου 4 με 5 λεπτά.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου