Στο πλούσιο νόστιμο και θρεπτικό πρωινό σερβίρονται αφράτες πεντανόστιμες τηγανίτες pancakes, που γιορτάζονται ανάλογα.
Μπορείτε να τις περιχύσετε, με λίγο μέλι και κανέλα. Φυσικά για εσάς τους απαιτητικούς μπορείτε να τις συνοδέψετε με ό,τι άλλο θέλετε, από μερέντα, μαρμελάδες, ταχίνι, ή σιρόπι (maple syrup), που κυκλοφορεί στο εμπόριο, μέχρι φρούτα, και γλυκά του κουταλιού.
Υλικά
3/4 φλ. γάλα
2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο (ή λαδάκι)
1 αυγό
1 φλ. άσπρο αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. ζάχαρη (αν τα προτιμάτε περισσότερο γλυκά)
1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τηγάνι και ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα. Μην το απλώσετε λεπτό σαν κρέπα.
Το αφήνουμε να ψηθεί για 1-2 λεπτά μέχρι να κάνει η ζύμη φούσκες. Χαμηλώσετε τη φωτιά μετά το 2ο pancake, για να μη καίγονται από κάτω.
Το γυρίζουμε από την άλλη και το αφήνουμε για λίγο. Γυρίζει εξαιρετικά εύκολα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Τοποθετείτε τις τηγανίτες πάνω σε απορροφητικό χαρτί και είναι έτοιμα. Μπορείτε να τα σερβίρετε με σιρόπι (maple syrup) ή με ό,τι άλλο θέλετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου